top of page

Luna Nata = Καλά Μαντάτα

Τις προάλλες, στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού workshop, επισκεφθήκαμε το οινοποιείο του Ισίδωρου και της Βιργινίας, το Thalassinos Microwinery.

Για να μπορέσει κανείς να κατανοήσει σε βάθος, τι σημαίνει "οινοποίηση με ήπιες παρεμβάσεις", βιοδυναμική καλλιέργεια, ωρίμαση σε πήλινους αμφορείς , θα πρέπει να δει ιδίοις όμμασι τον "τόπο του εγκλήματος", ν' ακούσει σε απευθείας μετάδοση τον δημιουργό να απαγγέλει τα πάθη του και τις προσωπικές του ιστορίες.


Καθώς ολοκληρώναμε λοιπόν, την γευσιγνωσία μας, στον επάνω όροφο του οινοποιείου, εμφανίζεται αυτή η ιδιαίτερη και μινιμαλιστική ετικέτα, που απεικόνιζε το φεγγάρι σε όλα του τα γεμίσματα κι αδειάσματα, ως ωδή στην βιοδυναμική καλλιέργεια.

Το όνομα αυτού Luna Nata. Η ποικιλία Syrah. Καθώς ο Ισίδωρος το σέρβιρε στα ποτήρια μας, ο νους μου ταξίδεψε στη Rom του εγκεφάλου μου, αναζητώντας τα γνώριμα : αρώματα από μπαχάρια, μαύρα πιπέρια, άγρια βότανα του βουνού, τανίνες στο Θεό να βγάζουν μάτι κ.α


On the contrary. To κρασί έδινε έντονα αρώματα ελιάς, μαύρης, ζουμερής και αλμυρής. Σε δεύτερο φόντο έβρισκες μαύρα μαγειρεμένα φρούτα, σαν να γευόσουν αλμυρή μαρμελάδα από βύσσινο ή δαμάσκηνο. Το σώμα του πλούσιο και οι τανίνες μαλακές σαν πούπουλο. Η επίγευσή του μακρά και τόσο ευχάριστη.


Ένα κρασί πληθωρικό κι εξαίρετο για τις γιορτινές σας ημέρες που πλησιάζουν. Θα αρέσει σε όλους τους συνδαιτυμόνες. Χωρίς καμία υπερβολή. Επιμένω. Δοκιμάστε το!

90 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page